Hallux Valgus

Hallux valgus е хронично заболяване, при което костите на палеца започват да изпъкват в страни от нормалната ос на пръста. Това е едно от най-честите заболявания в ортопедията, и това се случва най-вече при жените.


Колкото и да е парадоксално, жените не избират обувките, облеклото си и аксесоарите си по критерии за удобство и функционалност, а по това да са по-ефектни и по-секси с тях.
Въпреки че високите токчета изместват Центъра на тежестта напред и с това се увеличава натоварването в предната част на ходилата, което впоследствие води до валгусна деформация на палеца (Hallux Valgus) - "кокалчета на палците на краката", нормалните жени НЕ биха заменили обувките Висок Ток с нормални обувките
Характерната деформация при палеца Valgus е отклонението на палеца към средната линия на стъпалото и другите пръсти. Образува се ъгъл между палеца и първата метатарзална кост, отворен латерално, като метатарзалната кост е наклонена медиално.
Заболяването се развива бавно и постепенно. Най-напред се забелязва отклонението на палеца леко встрани. Съчленението между първата метатарзална кост и основата на фалангата на палеца проминира медиално. Точно на това изпъкнало място се образува мазол и подкожна хигрома.Това отклонение на палеца към другите пръсти с течение на времето се засилва до такава степен, че и палецът минава под съседните втори и трети пръст. Явяват се болки от притискане на мазола, хигромата се зачервява и възпалява. Ходенето се затруднява. Болните не могат да носят обувки и често изрязват отвор на обувката, за да не се притиска хигромата. Комбинацията на халукс валгус с пръст чукче на втори и трети пръст утежнява картината. Установява се спадане на сводовете на ходилото. Въпреки всичко това, върху обувки с високи токчета жените са по-секси, компенсирайки изместения Център на тежестта с изнасяне на дупето назад и увеличаване на лордозата в кръста. Това ще ви го каже всяка жена, а и всеки всеки нормален мъж - "ЖЕНИТЕ НА ВИСОКИ ТОКЧЕТА СА ПО-ЗАШЕМЕТЯВАЩИ". Въпреки, че от 20 години се опитваме с ЮМЕЙХО (ЮМЕЙХО) семинари, статии и участия в различни форуми да покажем вредата от високите токчета и до какви заболявания води изместеният Център на тежестта на Човека, малко са хората (а още по-малко са жените), които възприемат тази информация. ТАКА, ЧЕ МИЛИ ДАМИ, НОСЕТЕ СИ ОБУВКИТЕ С ВИСОКИ ТОКЧЕТА, БЪДЕТЕ ВИНАГИ СЕКСИ И НЕОТРАЗИМИ, И КОГАТО ВИ ПОЧУВСТВАТЕ БОЛКА В ХОДИЛАТА, В КРЪСТА, В ГЪРБА ИЛИ ВРАТА, КОЯТО ВЕЧЕ НЕ СЕ КУПИРА С ОБЕЗБОЛЯВАЩИ, ЕЛАТЕ ПРИ НАС - МОЖЕ БИ ЩЕ УСПЕЕМ ДА ВИ ПОМОГНЕМ.
 

Прочетете още:
  • Хронични болки в гърба

    upload.53d21ae56152b5.64108353.jpgПословицата "Всеки носи своя кръст" говори за тясната зависимост между психиката и проблемите с гръбнака. Не напразно за силните хора се казва, че "имат яка гърбина".

  • CalDenx ® - Уникален комплекс за здравето на костите

    upload.53d0da96bece94.62845516.jpgКалцият е от съществено значение за поддържане на здрави кости и зъби. Той е ключов елемент в другите системи на тялото, като например на нервната система: при функциониране на нервните клетки калция се усвоява от костните тъкани. Недостигът на калций в костните тъкани може да доведе до тяхното отслабване.

  • Дафинов лист за прочистване на ставите

    upload.53ce771188afe3.65549515.jpgИзпитана народна рецепта за шипове и отлагания на соли.

Абонирайте се за да получавате новини, актуални промоции и допълнителна информация свързана YUMEIHO CENTRE.