Често задавани въпроси?

Колко често трабва да се правят процедурите и каква е тяхната продължителност

При работа със здрав човек на терапевта са необходими не по-малко от 1,5-2 часа работа (при болни – повече от два часа). Особено в началото процедурите не трябва да се прекъсват за повече от 3 дни, защото се губи резултатът от натрупването. Необходими се около 25 сеанса, за да се постигнат трайни положителни резултати.

 

Има ли възрастова граница за приложението на Юмейхо?

Юмейхо-терапията е необходима на всеки човек за профилактика и лечение. Може да се прилага след шестмесечна детска възраст до дълбока старост.
 

Какво представлява Юмейхо?

Създател на източния специален масаж Юмейхо е японският професор Масаиуки Сайонджи. Но Юмейхо не е просто масаж, а  цяла философия. Той разглежда човека не като съвкупност от отделни органи, а като една цялост, където тяло – разум- дух –душа са неразривно свързани.  Целта е да се постигне баланс и хармония като учението се базира върху необходимостта от  съвместяване на центъра на тежестта на човека с неговия енергиен център.  При 99.8% от хората по света тези два центъра се разминават по рождение и при много малко случаи е следствие на травми. Това води до енергиен дисбаланс и напрежение в организма и органите на човека, а от там до функционални, органични и структурни изменения.
 

Каква техника се използва?

Юмейхо включва в себе си специални масажни техники (затова повечето хора го възприемат като масаж) и наместващи техники (събрани в сто основни и много други допълнителни техники).
Стоте похвата на Юмейхо-терапията представляват хармонично редуващи се техники за наместване на хълбока, гръбнака, ставите, както и притискащо разтриващи техники, които целят да отпуснат втвърдената и стресирана мускулатура на тялото, да възстановят нормалния поток на телесни течности по естествената им посока, да възвърнат енергийния баланс на организма. При изпълнение на наместващите техники се обръща внимание на феномена пукане в ставата като израз на лечебен ефект. Освен това в диагностиката пукането е белег, че костите са наместени и мускулатурата е еластична. За постигането на пълен и завършен лечебен ефект е необходимо масажът да бъде цялостен, без да се спестява изпълнението на който и да било от описаните похвати. Терапията атакува проблема в неговата основа, като подрежда прешлените и костите на цялото тяло, възвръща първоначалната еластичност на мускулите и подвижността на ставите, въздейства върху важни акупунктурни точки, освобождава пътя на самолечителните сили на организма и възстановява структурната хармония на тялото.
 

За лечението на какви заболявания може да се използва Юмейхо?

Юмейхо-терапията се използва за успешно лечение на над 190 вида заболявания, въпреки че не е насочена конкретно към нито едно от тях . Така например се постига  висок лечебен ефект при болки в шията, гърба и кръста, лумбаго, дископатия, гръбначни изкривявания (сколиоза, кифоза), стрес, преумора, нервност, безсъние, главоболие, депресия, гинекологични, андрологични и сексуални проблеми, гастрит, колит, наднормено и понижено тегло, и много други.

Абонирайте се за да получавате новини, актуални промоции и допълнителна информация свързана YUMEIHO CENTRE.