ЮМЕЙХО терапията - метод за лечение без медикаменти

ЮМЕЙХО разглежда човешкото тяло като неразделно цяло. Основното място на въздействие, е ханша, а не на гръбначния стълб, както е обичайно в конвенционалните техники.

 ЮМЕЙХО елиминира дисбаланса в таза, напрежението и сковаността в мускулите и съединителната тъкан на тазовата област. Проучванията показват, че само 0,01% от хората нямат никакви нарушения на тазовите кости.
Принципът на ЮМЕЙХО е в древното китайско учение за баланса между тялото и неговия център на тежестта. Деформация на таза измества центъра, разположен в пресечната точка на централния линия на таза и линията на гръбначния стълб. Това води до дисбаланс на тялото във вертикална равнина, на центъра на тежестта, една изкривена структура на скелета и нарушаване на нормалното протичане на енергията. В резултат на това, човешкото тяло се разболява.
Историята на метода започва в Япония, но скоро получава признание в почти всички страни по света. В последните години ЮМЕЙХО стана широко разпространено, тъй като позволява най-добре да се работи едновременно с Тялото и Душата.
Ако първоначално ЮМЕЙХО терапията се използва предимно за подобряване на положението на тазовите кости и гръбначния стълб, сега се използва за изцеление на много видове заболявания. Тя е ефективна при лечение на опорно-двигателния апарат, остеохондроза, сколиоза, дископатия, ишиас, лумбаго, плексит, остеоартрит, метаболитни заболявания като затлъстяване, подагра, камъни в бъбреците, при заболявания на сърдечно-съдовата система, като например исхемична болест на сърцето, хипертония , проблеми на храносмилателната система, язва, полова слабост, женски стерилитет ,при безсъние, депресивни състояния , детска церебрална пареза, главоболие, астма, мускулна атрофия, косопад и много други налягане, косопад и много други (над 190 заболявания). Организмът се самовъзстановява.
ЮМЕЙХО съхранява красотата и свежестта на организма.

ЮМЕЙХО терапията е метод за лечение без медикаменти, няма негативни странични ефекти (ако не се смятат лечебните кризи) и има предимството да лекува не заболяването, а пациента.
Терапията е най-ефективна при появата на първите болки в гръбначния стълб, в ранния стадий на заболяването и обострянето на патологичния процес. Така че, ако имате болки, не отлагайте посещението при мануалния терапевт. По принцип всички ние късно търсим помощ. В случаите, когато обострянето е започнало наскоро, за положителен резултат са достатъчни 1-3 сесии. В занемарените случаи броят на процедурите се увеличава до 15-25 и повече.

Терапия се препоръчва всеки ден или през ден, но най-малко два пъти седмично. Поддържащите процедури се правят 4-5 пъти на месец.

Прочетете още:
  • Хронични болки в гърба

    upload.53d21ae56152b5.64108353.jpgПословицата "Всеки носи своя кръст" говори за тясната зависимост между психиката и проблемите с гръбнака. Не напразно за силните хора се казва, че "имат яка гърбина".

  • CalDenx ® - Уникален комплекс за здравето на костите

    upload.53d0da96bece94.62845516.jpgКалцият е от съществено значение за поддържане на здрави кости и зъби. Той е ключов елемент в другите системи на тялото, като например на нервната система: при функциониране на нервните клетки калция се усвоява от костните тъкани. Недостигът на калций в костните тъкани може да доведе до тяхното отслабване.

  • Дафинов лист за прочистване на ставите

    upload.53ce771188afe3.65549515.jpgИзпитана народна рецепта за шипове и отлагания на соли.

Абонирайте се за да получавате новини, актуални промоции и допълнителна информация свързана YUMEIHO CENTRE.