Световъртеж

Който се чувства пренебрегнат от заобикалящата го среда, не получава достатъчно внимание и загубва вътрешното си равновесие, с помощта на световъртежа ще се погрижи за това „всичко да се върти около него”!

Виенето на свят показва, че сме загубили външните си стабилни устои, опорните си точки. При виене на свят имаме нужда от някого, който да ни хване за ръка и да ни води, който да се грижи за нас и да ни дава опора.
Който страда често от световъртеж, трябва да се научи да разчита на себе си, да е по-малко зависим от околните, да черпи сам от себе си повече сигурност и самоувереност.
Световъртежът и замайването, съпроводени често с нарушено равновесие, шум в ушите, намаление или загуба на слуха, са основните симптоми на пациента с отоневрологични заболявания.
Обикновено се съпровожда с неприятни психовегетативни симптоми като гадене, повръщане, пребледняване, изпотяване, сърцебиене, чувство за страх и т. н. Пациентите със замайване имат проблеми при описване на симптомите си. Най-често, оплакванията са от нестабилност и чувство за олюляване.
Едни от най-честите причини за появата на световъртеж или замаяност са патологичните изменения в областта на шийния сегмент на гръбначния стълб. Това са дегенеративни промени на прешлените и междупрешленните дискове като дискови хернии, спондилоартрозни проблеми с остеохондроза, спондилолистеза, луксации на интервертебралните стави и други.
Често се срещат промени в конфигурацията на шийните прешлени, като изправена шийна физиологична лордоза и други аномалии като блок прешлени.
Тези патологични промени в шийния отдел на гръбнака водят до нарушения в кръвоснабдяването на вътрешното ухо и мозъчния ствол чрез хроничното дразнене на симпатиковите нервни сплетения.

Прочетете още:
  • Хронични болки в гърба

    upload.53d21ae56152b5.64108353.jpgПословицата "Всеки носи своя кръст" говори за тясната зависимост между психиката и проблемите с гръбнака. Не напразно за силните хора се казва, че "имат яка гърбина".

  • CalDenx ® - Уникален комплекс за здравето на костите

    upload.53d0da96bece94.62845516.jpgКалцият е от съществено значение за поддържане на здрави кости и зъби. Той е ключов елемент в другите системи на тялото, като например на нервната система: при функциониране на нервните клетки калция се усвоява от костните тъкани. Недостигът на калций в костните тъкани може да доведе до тяхното отслабване.

  • Дафинов лист за прочистване на ставите

    upload.53ce771188afe3.65549515.jpgИзпитана народна рецепта за шипове и отлагания на соли.

Абонирайте се за да получавате новини, актуални промоции и допълнителна информация свързана YUMEIHO CENTRE.