Прочистване на черен дроб и жлъчка

Процедура за бързо и лесно прочистване на черния дроб и жлъчния мехур

 

Датата на самото прочистване е 25.02.2013 г., тъй като тогава е Пълнолунието, а сокове започват да се пият от 23-ти февруари.

ПОДГОТОВКА:

Една седмица преди прочистването е добре да се яде хубава, прясна и здравословна храна. Препоръчително е да се премине изцяло на растителна храна, като се спазва тя да бъде предимно сурова. Топлинната обработка да се прилага чрез задушаване на пара или варене.
В основната си част прочистването трае 3 дни. В тези три дни се пият прясно приготвени сокове. Би било добре да не се консумира никаква храна през тези три дни. Соковете могат да бъдат от:
- зелени ябълки;
- зелени ябълки и лимони;
- моркови;
- моркови и червено цвекло, може с лимони;
- хубаво е да не се пият сладки сокове

През трите дни на прочистването следва областта на черния дроб да се затопля с грейка, електрическа възглавница (или по друг начин) по няколко пъти дневно.

На третия ден, сокове и вода се пият до около 17 часа. Областта на черния дроб отново се затопля и в 19 часа се взимат равни количества (по около 120-200 мл, ако сте по-едри 250-300 мл) студенопресован зехтин и прясно-изцеден лимонов сок. Една чаша зехтин и една чаша лимон.
Зехтинът и сокът от лимони се изпиват бавно и спокойно без да се смесват, отпивайки глътка зехтин и след това глътка лимонов сок. Това се повтаря на всеки десет минути до изчерпване на количествата. 
Цялата вечер е добре да бъде прекарана в хармонична и приятна атмосфера. Продължете със затоплянето на черния дроб – това ще отпусне каналите и той по-лесно и несмущаващо ще се освободи от натрупванията.

На сутринта дебелото черво е добре да бъде очистено. Може да бъде направена клизма или да се изпие Английска сол (магнезиев сулфат), за да се подпомогне изчистването на отделените чернодробни камъни (д-р Пол Брег препоръчва вместо Английска сол да се приеме една супена лъжица Глауберова сол /натриев сулфат/, разтворена в чаша хладка вода с да се избегне магнезиево отравяне, когато организмът е силно интоксикиран).
Около обяд може да започнете да се храните със сок или плод, а също може и със салата от настъргани моркови, краставици, зеле.

Чернодробните и жлъчните камъни се отделят в дебелото черво. Те са най-често със зеленикав цвят и консистенция на пластилин.

Процедурата е сравнително лека.
Затоплянето на черния дроб е много важно и не бива да се пренебрегва!
Възможно е в малко случаи да се изпита лека болка или гадене. При спазване на цялата процедура и при вслушване в сигналите от тялото не би следвало да има неприятни усещания.
На клиентите на YUMEIHO CENTRE – Dokuzanov & Co. препоръчваме персонално на всеки подходяща хомеопатия, която спомага за по-бързото, по-лесното и по-ефикасното изчистване на черния дроб и жлъчния мехур (жлъчката).
Прочистването на черния дроб се препоръчва:

- да се прави през края на зимата и пролетта;
- да се прилага при пълнолуние;
- да се прави като профилактично средство (при наличието на установени проблеми следва подходът за лечение да се съобрази с конкретните обстоятелства).

Ползи от прочистването:

- Черният дроб и жлъчката се освобождават от натрупвания.
- Подобрява се работата на черния дроб и жлъчката.
- Прочистването подобрява метаболизма.
- Влияе благотворно върху емоционалното състояние, тъй като черният дроб е свързан с гнева (злобата, злостта, язвителността) в китайската медицина 
- Трите дни на сок изчистват кръвта, лимфата, подобряват работата на храносмилателната система, носят здраве за очите, оказват положително действие върху кожата, зареждат с елементи, вещества и прана.
- Яденето на здравословна храна няколко дни преди и след прочистването ще окаже допълнително благотворно влияние върху тялото, чувствата и мисълта.

!!! ВНИМАНИЕ!!!
Най-подходащото време за следващите прочиствания на черния дроб и на жлъчния мехур (жлъчката) ще бъде на 27-ми март и 25-ти април, отново по Пълнолуние. Ако не успеете да направите прочистването сега, може да се включите в някое от следващите прочиствания. :-)

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ЧЕРНИЯТ ДРОБ СЕ СЪСТОИ ОТ ЧЕТИРИ ДЯЛА (десен, ляв, квадратен и опашен) И ВСЕКИ ДЯЛ ИЗИСКВА САМОСТОЯТЕЛНА ПРОЧИСТВАНЕ!
Едно прочистване на черния дроб не е достатъчно, за да започне той да функционира по най-добрия начин.
 
Допълнителни материали за черния дроб и камъните на английски език:
http://www.globalhealingcenter.com/liverstones.html
http://www.nutridirect.co.uk/liver-cleanse.html
http://curezone.com/gallstones/
http://en.wikipedia.org/wiki/Gallstone

За пречистване на черния дроб, детоксикация и енергизиране на организма спомага и продуктът на АкваСорс - Ливър Кленз (Liver Cleanse by AquaSource). Ако желаете повече информация, можете да пишете на e-mail: info@yumeiho-bg.com
  

 

 

 

Прочетете още:
  • Хронични болки в гърба

    upload.53d21ae56152b5.64108353.jpgПословицата "Всеки носи своя кръст" говори за тясната зависимост между психиката и проблемите с гръбнака. Не напразно за силните хора се казва, че "имат яка гърбина".

  • CalDenx ® - Уникален комплекс за здравето на костите

    upload.53d0da96bece94.62845516.jpgКалцият е от съществено значение за поддържане на здрави кости и зъби. Той е ключов елемент в другите системи на тялото, като например на нервната система: при функциониране на нервните клетки калция се усвоява от костните тъкани. Недостигът на калций в костните тъкани може да доведе до тяхното отслабване.

  • Дафинов лист за прочистване на ставите

    upload.53ce771188afe3.65549515.jpgИзпитана народна рецепта за шипове и отлагания на соли.

Абонирайте се за да получавате новини, актуални промоции и допълнителна информация свързана YUMEIHO CENTRE.