Непознатото ЮМЕЙХО - Творението докосва Твореца

Все повече хора в България са се срещали с ЮМЕЙХО или поне са чували за него. Но какво представлява то? Когато се говори за ЮМЕЙХО акцентът винаги пада върху неговата атрактивна практическа част и по тази причина то често е смятано за поредния вид масаж. Но това далеч не е цялата истина.

ЮМЕЙХО има силата да променя човешките съдби. То е начин на живот, освободен от старите навици, нова вселена, изпълнена с безгранични възможности. И всичко това, събрано в една дума...

ЮМЕЙХО е цяла философия за постигане на пълен баланс и хармония на Човека със себе си и със заобикалящия го свят, включваща в себе си масажни и наместващи техники, гимнастичеки упражнения и вътрешни практики, целящи да съвместят Центъра на тежестта с Енергийния център на Човека.

Всеизвестен е фактът, че ЮМЕЙХО успешно се справя с множество проблеми на физическото тяло. Доказано е, че лекува 190 болести, въпреки че не е създадено с тази цел. Когато Центърът на тежестта не съвпада с Енергийния център, се получава енергиен дисбаланс. Той е последван от функционален дисбаланс, а след това от органични и структурни нарушения на вътрешните органи. Такова изместване води до напрежение в едната част на тялото, спазми на гладката мускулатура на вътрешните органи и на стените на кръвоносните съдове. Лицевите мускули се напрягат и се забелязва асиметрия във веждите, бръчките, а също и в челюстните мускули, което затруднява поставянето на зъбни протези и мостове. Установено е, че депресиите и нарушенията на вегитативната нервна система също са свързани с дисбаланса между центровете в човешкото тяло. Това е само една нищожна част от физическите проблеми, които ЮМЕЙХО може да реши. Но то може още толкова много.

Тъй като Човек освен Тяло има и Душа (Божествената същност), Дух (Егото или Волята) и Ум (Разум), всичките му проблеми са следствие на възникнали противоречия между тези отделни съставни части и на раздалечаване на техните центрове един от друг. Болката във физическото тяло може да ни каже много повече, отколкото сме предполагали. Ако вратът на човек е схванат, то това значи, че целият му мироглед е такъв. Дори да има купища възможности около себе си, той ще ги пропусне, защото не е в състояние да ги види. Гръбначният стълб е една от най-важните части на човешкото тяло. Той е връзката на Човека със Създателя. Всеки от гръбначните прешление отговаря за определен аспект от човешкия живот – дали ще ни върви в любовта, бизнеса и т.н. Когато не сме доволни от живота си, ние обвиняваме обстоятелствата или пък започваме да се самосъжаляваме, понижавайки самочувствието си. А всъщност и проблемът, и решението са в самите нас. Постигайки Баланс между Центровете на Тяло, Душа, Дух и Ум, ЮМЕЙХО решава не само физическите проблеми на човек, но и извършава коренна промяна в целия му вътрешен свят. Според Масаиуки Сайонджи (автор на т.н. от самия него Хълбочно-изправяща притискащо-разтриваща терапия – ЮМЕЙХО) във всяко семейство трябва да има поне един член, който да разбира тази философия. Хармонизирането на Центровете в човешкото тяло намалява стреса и агресията. В този смисъл, ако всички хора на Земята практикуват ЮМЕЙХО, то по света няма да има войни и той ще бъде едно по-добро място за живеене.

При 99.99% от хората Центърът на тежестта и Енергийният център не съвпадат. Ако вашият случай е такъв, можете да намерите облекчение за своите Дух, Душа, Ум и Тяло в ЮМЕЙХО Център Докузанов & Ко. Той предлага диагностика, масажни и наместващи техники, антипаразитна програма, детоксикираща програма, а също съвети за разционалнто хранене, здравословният начин на живот. Центърът съчетава най-древните знания с най-модерните технологии. Благодарение високо технологичен уред човек може сам да види къде е неговият Център на тежестта и да разбере колко е отклонението от Енергийния център. Терапевтът, Лука Докузанов – IV степен ЮМЕЙХО, се занимава с Рефлексотерапия, Хомеопатия, Рейки, ДЕНС (Динамична електро-невро-стимулираща терапия), Чигун, Фунготерапия, TIENS-терапия, Йонна детоксикация.

Има хора, за които денонощието трае повече от 24 часа. Това са хората на действието. Това са тези, които създават света и именно те изповядват философията на ЮМЕЙХО. Не защото имат нужда от него. ЮМЕЙХО не е просто лечение. Това е начин на живот. Това е Светлината, която води Човека в правилната посока. Това е начинът, по-който Творението може да се свърже с Твореца. Има пет велики изкуства: Изкуството на любовта, Изкуството на общуването, Изкуството на реализирането на мечтите, Изкуството на правенето на пари и Изкуството да се живее. ЮМЕЙХО съчетава в себе си всичко това.
 

Източник: Велина Барова, Терапевт Лука Докузанов - IV степен Юмейхо, ученик на проф. М. Сайонджи

Прочетете още:
  • Хронични болки в гърба

    upload.53d21ae56152b5.64108353.jpgПословицата "Всеки носи своя кръст" говори за тясната зависимост между психиката и проблемите с гръбнака. Не напразно за силните хора се казва, че "имат яка гърбина".

  • CalDenx ® - Уникален комплекс за здравето на костите

    upload.53d0da96bece94.62845516.jpgКалцият е от съществено значение за поддържане на здрави кости и зъби. Той е ключов елемент в другите системи на тялото, като например на нервната система: при функциониране на нервните клетки калция се усвоява от костните тъкани. Недостигът на калций в костните тъкани може да доведе до тяхното отслабване.

  • Дафинов лист за прочистване на ставите

    upload.53ce771188afe3.65549515.jpgИзпитана народна рецепта за шипове и отлагания на соли.

Абонирайте се за да получавате новини, актуални промоции и допълнителна информация свързана YUMEIHO CENTRE.