Високи токчета и Бунион

Високите токчета правят жената привлекателна, сексапилна и гъделичкат мъжа.

 

ВИСОКИТЕ ТОКОВЕ ВОДЯТ ДО ИЗМЕСТВАНЕ НА ЦЕНТЪРА НА ТЕЖЕСТТА И ПРОМЯНА В ПОЗАТА НА ТЯЛОТО. 

Това значително натоварва ставите и гръбнака, който вместо да стои изправен се променя във формата на "S". Предната част на стъпалото е подложена на натиск, който се увеличава правопропорционално с увеличаването на височината на токчет ата.
Съществуват теории, че високите токове вредят и на мозъка, защото свиването на кръвоносните съдове причинява главоболие и оказва ефект на мозъчните функции.
Жените обожават високи токчета и ако да се откажете от тях е твърде голяма жертва за вас, то поне изберете по- подходящи и удобни обувки. Не купувайте обувки с токчета над 4 см. Ако все пак държите на прекалено високия ток - носете обувките колкото може по-рядко. Ако все пак решите да намерите "ЗЛАТНАТА СРЕДА" - да сте сексапилни на високи токчета и в същото време да запазите своето перфектно здраве, то най-добре е да ползвате ЮМЕЙХО!

Бунион се нарича изпъкналото хрущялно или тъканно образувание около ставата в близост до палеца. Заболяването често е съпроводено от силни болки и е трудно лечимо. А най-често от бунион страдат жените. С напредване на заболяването е възможно палецът да се деформира и да се обърне навътре към показалеца и да се получи застъпване на пръстите. Това води до образуването на въпросната издутина. Възможно е да се появи зачервяване, възпаление, болка, подуване, а впоследствие и неправилна походка. Съществува и т.нар. бунион на Тейлър, който засяга не ставата на палеца, а тази на кутрето на крака.
Причини за появата на бунион:
* Високите, неудобни, остри и тесни обувки, неправилното ходене са едни от най-честите причини за появата на бунион. Носете удобни и разумно високи обувки, като се стремите да ги обувате само по поводи. В ежедневието носете ниски, достатъчно широки и удобни обувки.
* Неправилното хранене също е фактор за възникване на бунион.
* Излишъкът на минерални соли (честата консумация на минерална вода може да доведе до възникването на този проблем), калций и магнезий в организма води до увреждане на ставите, които променят механизма си на движение, губят еластичността си и като цяло се амортизират. В резултат на това хрущялът започва да се разраства и се появява въпросният бунион.
* Плоскостъпието също е причина за деформации на ставите, заради драстично увеличеното натоварване върху тях, и образуването на бунион. Като превантивна мярка използвайте специални ортопедични стелки.
* Рискът от възникване на бунион се увеличава и при наследствена обремененост.
* Някои заболявания на костната система (артрит, артроза и т.н.), както и травмите или нараняванията на крака също предразполагат към възникването на бунион.
Как се лекува бунион?
Като за начало оставете крака в покой, което вероятно ще редуцира болката. Тоест избягвайте продължителното ходене и натоварване на крака, както и носенето на тесни и високи обувки. Правете си масаж, което се счита за ефикасно, макар и доста болезнено, лечение на бунион. Има и специални подплънки и шини за буниони.
А според проведени изследвания омега-3 мастните киселини помагат за намаляването на болките в ставите. А с подходяща диета могат да се намалят не само болките, но и растежа на бунион.Подходящи са и баните с лайка или смрадлика, както и лапите с хума (разредена само с вода до постигането на хомогенна смес) или с разтопен пчелен восък.
 

Източник: д-р Марио Янакиев

Прочетете още:
  • Хронични болки в гърба

    upload.53d21ae56152b5.64108353.jpgПословицата "Всеки носи своя кръст" говори за тясната зависимост между психиката и проблемите с гръбнака. Не напразно за силните хора се казва, че "имат яка гърбина".

  • CalDenx ® - Уникален комплекс за здравето на костите

    upload.53d0da96bece94.62845516.jpgКалцият е от съществено значение за поддържане на здрави кости и зъби. Той е ключов елемент в другите системи на тялото, като например на нервната система: при функциониране на нервните клетки калция се усвоява от костните тъкани. Недостигът на калций в костните тъкани може да доведе до тяхното отслабване.

  • Дафинов лист за прочистване на ставите

    upload.53ce771188afe3.65549515.jpgИзпитана народна рецепта за шипове и отлагания на соли.

Абонирайте се за да получавате новини, актуални промоции и допълнителна информация свързана YUMEIHO CENTRE.