Болки в рамото

Някоя нощ си лягате с болки в дясното рамо. Навярно си спомняте от какво са предизвикани те - хванали сте се за дръжката на автобуса при рязко накланяне на препълнената кола, подхвърляли сте футболна топка през уикенда (след като не сте пипали топка откакто сте завършили училище) или сте влачили каса, пълна с фаянсови плочки за кухнята.

Вероятно сте се чувствали добре, когато е станало време за лягане, но в съня си сте си усукали ръката. На сутринта, когато се пресягате да натиснете алармата на GSM-a, усещате дърпаща болка в рамото. Острата болка е в резултат на ТРАВМА.
Но ако имате болки и не знаете от какво са причинени, ето няколко възможни обяснения:
1. Възпаление или на самата става (бурсит), или на сухожилията на това място (тендинит).
2. Бедата може да произтича от гръбнака. Когато нервите, инервиращи раменната област, са притиснати от кости с артритни изменения или изместени дискове, там където те излизат от гръбнака, ще чувствате болка не само в шията, но и на мястото, където свършват болезнените влакна - на рамото.
3. Ангина пекторис и/или инфаркт oбикновено се усещат като натиск, тежест или болка зад гръдната кост. Понякога обаче, тъй като нервите в цялата област на гръбния кош са толкова близо един до друг, болката се усеща в лявото рамо.
4. Болки във всяко едно от двете рамена могат да бъдат причинени от дразнене на диафрагмата - големият мускул, който отделя корема от гръдния кош..
И така: ако усещате болка в рамото, ще познаете кое от гореспоменатите неща я причинява, като помислите кога и къде се появява тя. Например:
* Ако болката започва постоянно и я усещате постоянно, но се засилва при движение на рамото, тя вероятно се дължи на локален артрит.
* Когато болката в рамото започва изведнъж и се засилва по-скоро от движението в шията, отколкото на рамото и се придружава с безчувственост и изтръпване на ръката, проблемът е в шията ви.
* Болките в рамото, причинени от възпалени и скъсани сухожилия, се усещат на определено място и известни положения на ръката влошават..
* Болката в рамото навярно е проводна от диафрагмата, ако движението на рамото не я засилва и вие не си спомняте да сте си наранили шията.. Също така е възможно да ви боли и коремът, да имате кашлица или бодеж в гърдите, когато си поемате дълбоко въздух. Ако болката е в дясното рамо и идва от диафрагмата, възможностите са възпален жлъчен мехур, увеличен черен дроб или заболяване на белия дроб, всяко от които не е изключено да дразни диафрагмата. Ако е в лявото рамо, източникът обикновено е далакът или болен бял дроб.

Болката и напрежението в раменния пояс влошават доста жизнения ни тонус и общото ни състояние, но ние често не обръщаме внимание на тези неприятни усещания. Така си живеем с напрежението, свикваме с него. Ала едва когато се освободим от напрежението, можем да почувстваме лекота и прилив на сили. Но как да го направим? Специалистите смятат, че и лекарствата, и специалната гимнастика могат да помогнат само на този, който успее да се справи със “задръжките” в собствената си глава.
ЮМЕЙХО терапията със своя холистичен подход успешно помага на пациента да разреши този проблем както на физическо, така и на психо-емоционално ниво.
 

Прочетете още:
  • Хронични болки в гърба

    upload.53d21ae56152b5.64108353.jpgПословицата "Всеки носи своя кръст" говори за тясната зависимост между психиката и проблемите с гръбнака. Не напразно за силните хора се казва, че "имат яка гърбина".

  • CalDenx ® - Уникален комплекс за здравето на костите

    upload.53d0da96bece94.62845516.jpgКалцият е от съществено значение за поддържане на здрави кости и зъби. Той е ключов елемент в другите системи на тялото, като например на нервната система: при функциониране на нервните клетки калция се усвоява от костните тъкани. Недостигът на калций в костните тъкани може да доведе до тяхното отслабване.

  • Дафинов лист за прочистване на ставите

    upload.53ce771188afe3.65549515.jpgИзпитана народна рецепта за шипове и отлагания на соли.

Абонирайте се за да получавате новини, актуални промоции и допълнителна информация свързана YUMEIHO CENTRE.