ЮМЕЙХО възстановява изгубеното равновесие

Живеем в свят на нарушено равновесие, един свят на изгубена връзка на човека със самия себе си. В отговор хората все по-често търсят своя път - йога, рейки, източни практики, различни масажни техники. Един различен път ни представя философията на ЮМЕЙХО.

Член ст. vodeschoto mezhdunarodnoto анулирани profesionalisti в oblastta за krasotata estetikata и "Les Nouvelles Esthetiques", бр. 2/2009.

SPA ПРОФИЛ
Luke Dokuzanov
терапевт и инструктор Jumeiho IV Degrees

Jumeiho: Възстановяване на изгубеното равновесие

В началото на 2009 г., в гр. София, България, откри първата терапия на страната Center Юмейхо (ЮМЕЙХО), основател на Академията нарича "Алхимия на здравеопазването." Въпреки това, тези думи не се крият нищо мистично, а по-скоро изразява вечното човешко желание да се знае и подновяване.
основните цели на новия център - популяризиране и прилагане на активна терапия Юмейхо, както и обучени в тази техника.
Заедно с това ПЛАН ЗА ПЕРСОНАЛ ACADEMY провежда консултации по хомеопатия , фитотерапията & Фунг, прочистване на организма, както и здравословния начин на живот. Всички тези тенденции се съчетават добре с терапия Юмейхо и е неразделна част от по-холистичен подход към здравето на човека.


Официалният език на обучение е Jumeiho есперанто. Затова не е изненадващо, че инициира отварянето Jumeiho Училища в България стана известен ценител есперанто д-р Никола Донев, който в началото на 90-те години на XX век, преведен на книгата "Специални ориенталски масаж", написан на този език. Той беше този, който попита професор Сайонджи стане основател на това училище. Един от първите студенти Масаюки Сайонджи е в България Димитър убождания, голям принос за развитието на училищното Jumeiho в балканските страни направена Sorin Ига, имаща пета степен на умение (на седем). В момента Jumeiho School в България се развива успешно, ежегодно организира семинари и изпити за степента на умение.

По всяко време, това е основната цел на човешкото познание на света и търсенето на истината. И днес, някои се търсят отговори на техните въпроси, свързани с интернет, а други пътуват по света, бързам да Индия, Стоунхендж или околностите на Седемте рилски езера, сам в китайски манастири. В същото време, много хора забравят за неограничените възможности, които са скрити вътре. Такива постижения на цивилизацията като увеличаване на мобилността и достъпността на информация не правят хората по-уравновесени, мъдри, здрави и истински свободни. В съвременния свят, хората заплашват война, насилие, нови вируси, екологична катастрофа и пренаселване води до деградация на човешкото психологическо, harakteriruyuscheysya главно поради загубата на тях себе си.

МЕТОД ФИЛОСОФИЯ
Древна мъдрост, стои във философията Jumeiho гласи, че този баланс и симетрия съществува във всяко творение на природата, включително и човека. Неговият дух, душа, ум и физическо тяло трябва да бъде в състояние на балансирано равновесие, само че в този случай се постигне хармония с природата и развитието на нейните закони. Jumeiho цел (на японски Jumeiho означава "божествена изкуството на масаж") е да се възстанови оригиналния симетрия, баланс и хармония на човешкото тяло. Представители на древните източни учени вярват, че човешкото тяло е схематичен кръст, където хоризонталната линия преминава през таза и слабините, и образува вертикална гръбначния стълб. Тези две линии трябва да се пресичат под ъгъл от 90 °, но повечето хора не го правят. Още от раждането си, при преминаване през родовия канал, а понякога дори и в утробата, тази връзка е прекъсната: има движение на бедрото на ляво или дясно. Физическо център на тялото се движи в търсене на "нов баланс", гръбначния стълб започва да крива счупен хоризонтална линия на раменете. По-късно, под тежестта на човек, огъване усложнява от "физически" и "енергийни" центрове на тялото, които по принцип следва да бъдат същите, постепенно изключени. Този процес има отрицателен ефект върху целия организъм: отклонение от време на нормалното състояние става по-изразено и води до образуването на специално патология.

SRT ПРИЕМАНЕ Масаюки Сайонджи
Масаюки Сайонджи, основател метод Jumeiho, е роден в Токио през 1943 година. В младежките си години, като преподавател по китайски език и калиграфия, той го срещна Hidekazu - изследовател цялостен рехабилитация терапия "Дзен ти фа". Историята на този метод има своите корени в манастира Шаолин, известният мястото на изучаване на бойни изкуства. Shaolin манастир е построен от император в края на V век, високите планини, близо до Dunfun, който се намира в близост до древната китайска столица на Luoyang. През годината 527 заселва тук индийски монах Бодхидхарма, известен в Китай под името на Da Mo, който заинтересованите-заинтересованите ежедневието Шаолин. Една от основните случаи бяха монаси медитират, които са допринесли за тяхното духовно развитие и за постигане на "просветление". Da Mo стигна до заключението, че поради по-дълго пребиваване в една и zhepoze по време на ежедневните молитви, монасите изглеждат твърде тънки и крехки. За да се подобри физическото си състояние и да се възстанови здравето, той разработи серия от упражнения, които в бъдеще, във връзка с техники, заимствани от древните китайски трактати инициирани Шаолин стил на бой. Да се запознаят с тези техники, уелнес, Масаюки Сайонджи решава да посвети живота си на изкуството на изцелението. Тя получи съгласието Hidekazu, той рационализира и систематизирана древни знания и предложи нова техника - "едно цяло техники терапия за тяло", който комбинира техники на мануална терапия, хиропрактика, шиацу, рефлексология, остеопатия, класически масаж. Това лечение Сайонджи нарича "намаляване на таза ставите терапия с използване на пресоване и триене -. Jumeiho" В продължение на много години, Vlot до смъртта си през 2005 г., Сайонджи успешно използва този метод, за да създава Института по превантивна медицина в Токио. Както каза Масаюки Сайонджи, всяка сграда трябва да има основа, колони и покрив. При лошо фондация къща рано или късно колапс, без значение колко е стабилна носещи колони и покрива. Човешкото тяло е точно копие на сградата: тазовите кости служат като основа, гръбнакът - колони. Ако тазовите кости са разселени, гръбначния стълб е извита. Ученият сравнява човешкото тяло с мощен японски фен всичките му спици събират и пресоват в една-единствена точка на подкрепа, което дава стабилност структура и привлекателността. Ако в този момент, ще бъдат компенсирани, то ще улесни сгъването на спиците и феновете като цяло. В функцията на човешкото тяло, което изпълнява важни шарнирни таза.

Лечебен ефект
метод Иумейхо терапевтични техники включват "намества" таза, гръбначния стълб, ставите, както и натискане и търкане. Тяхната цел е да се отпуснете мускулите и възстановяване на хемодинамиката и енергиен баланс. По време на процедурата, специално внимание трябва да се обърне на такъв симптом като "пляскане в ставата", която
е мярка за ефективността на лечението. За успешното прилагане на техники за препозициониране вертикална затягане техника, използвана във връзка с притискащо движение. Когато се работи с здрав човек сесия трае поне половин - два часа, като на рецепцията на пациент с определена патология трае повече от два часа. По време на процедурата, кост претърпява корекция система, включително и на гръбначния стълб, реставрирана еластичността на мускулите и подвижността на ставите. Въздействие върху акупунктурни точки спомага да се активизира вътрешната енергия на организма и да се възстанови структурната хармония на тялото. Jumeiho метод се използва за лечение на 190 болести, тя е ефективна за болка в областта на шията, гърба и кръста, лумбаго, дископатия, изкривяване на гръбначния стълб (сколиоза, кифоза), умора, нервно напрежение, безсъние, главоболие, депресия, гинекологични, андрология и сексуални проблеми , гастрит, колит, и намалява наднорменото тегло и различни други заболявания. Процедурата се извършва на пода на удобна постелка. И пациентът и терапевтът трябва да е удобно, леко облекло: тениска, анцуг, чорапогащи.

FOUR ТЕОРИЯ
Според теорията на механично действие в хода на терапията Jumeiho тъкан се отпуснете, те възстановено метаболизма и хемодинамиката, която насърчава бързото облекчаване на възпалението. Едновременно с това, мускулна релаксация води да се оправям в тазобедрените стави и гръбначния стълб, възстановяване на центъра на тежестта. Въпреки че тази теория не е безсмислено, не обяснява механизма на сложни рефлекс взаимодействия между различните видове тъкани и органи, както и на ролята на нервната система и по-висока нервна активност. Теория на рефлекс счита всички методи Юмейхо терапия като дразнещи периферните нервни рецептори. Като резултат, аферентни импулси се предават на централната нервна система, където се генерира комплексния анализ и процеса синтез и отговор, който достига еферентните невронни пътища орган или тъкан. В зависимост от това къде рефлекторната дъга е затворена (в продълговатия мозък на гръбначен, или мозъчната кора) се срещат в различна реакция сложност. При прилагането на терапия Юмейхо изложени експонирани и вегетативната нервна система, така че появата на различни рефлексни отговори и евентуално във вътрешните органи, кръвоносните съдове и жлези. Според привържениците на хуморалната теория, по време на сесия терапия Юмейхо в тялото образува на биологично активни вещества, като ендорфини, които действат на нивото на целия организъм. Биоенергийна теория, или Far Eastern естествена философия, основана на древни знания, признавайки предимството на жизнената енергия, която е включена генетично или влиза в тялото от околната среда. В Япония, тази енергия се нарича Ki в Китай - Chi, в Индия - Прана. Ключът към здравето е балансът между две противоположни сили на тази енергия: активни - пасивни и Ян - Ин. Акупресура и зонова терапия, масажни техники образуват основа Юмейхо терапия намалява биоенергетично процеси в организма чрез въздействие върху точките акупресура.

Според философията Jumeiho, пациентът трябва да играе активна роля в процеса на лечение и да бъдат подготвени да се промени.


Философията на ролята на пациент Jumeiho, пациентът трябва да играе активна роля в процеса на лечение и да бъдат подготвени да се промени. Древните лекари смятали, че само 25% от успеха на лечението зависи от лечителя, 50% - от самия човек, а още 25% - от влиянието на външни фактори: начин на живот, диета, физически упражнения и т.н. Следователно методът включва Jumeiho гимнастика, който се нарича DIINO BICSO. В допълнение, терапевтът трябва да информира пациента за избора на правилна диета и начин на живот. По време на лечението е необходимо да се създаде и поддържа определен ritmprotsedur един, два или три пъти на седмица, по преценка на експерта и проблемите в зависимост от пациента. Динамика на положителна промяна при всеки пациент е индивидуален, но за траен ефект се препоръчва най-малко 25 (40 Сайонджи препоръчително) сесии. Здравите хора терапия Юмейхо има тонизиращ ефект, е отличен предотвратяване на потенциални заболявания.


Най-честата реакция на организма реакцията към терапията предприета Jumeiho криза се проявява в повишаване или промяна на мястото на болката. В постно хора почти винаги има треска: за 20-30 минути. След процедурата, пациентите се оплакват, че те са студени. Затлъстелите клиенти обикновено се появяват болки в тялото и дискомфорт, които бързо преминават. Здравите хора се чувстват приятна топлина и лекота, те са се увеличили жизненост, нормален сън и настроение. При някои пациенти по време или след масажа се наблюдава парадоксална реакция - смях или плач. Терапията може да предизвика и пробуждането на "спящи" скрити проблеми със заболяването, на които клиентът дори не знаят.

Юмейхо терапия се препоръчва за всички за профилактика и лечение на заболявания. То може да се извърши при пациенти от всяка възраст от шест месеца до дълбока старост. Хармоничен баланс на възстановяването на тялото постига чрез терапия Юмейхо гарантира пациенти красота, гъвкавост, мобилност, здраве и спокойствие. Therapy успешно се комбинира с конвенционални лечения и алтернативни практики - хомеопатия, билкова медицина, йога, рейки и др. LNE

Масажът се извършва в следната последователност:
1. Мобилизация на шийните прешлени.
2. Мобилизация на горната гръбнака в гръдния кош.
3. Мобилизация на лумбалната част на гръбначния стълб.
4. Мобилизация на тазобедрената става.
5. Масаж на гръб.
6. Мобилизация на шийните прешлени.
7. Масаж на гръб.
8. Мобилизация на сакроилиачните съвместни podzdoshnogo.
9. "Стречинг" лумбалните прешлени.

СПРАВКА LNE
само експерт, който е получил диплома от Института по превантивна медицина в Токио, може да извършва терапия Юмейхо. Всякакви други сертификати, като позволява на притежателя да използва на практика, "Сайонджи масаж" или "техники за масаж Сайонджи" neimeyut нищо общо със същността на учението и философията Jumeiho. A Diploma Jumeiho на всеки две години трябва да преминат курсове за обучение и сертифициране, в противен случай те губят правото си да практикува. Jumeiho терапевти I и II се изисква да практикуват под наблюдението на лекар или терапевт Юмейхо III или по-висока степен.


Редакторите благодаря на Академията "Алхимия на здравето" и на списание "Арена на красотата" (България, София) за тяхната помощ при подготовката на материала.
 

AUIAB originalnata стане на мазнини:

Jumeiho: Възстановяване на изгубеното равновесие - "Les Nouvelles Esthetiques" 2/2009

Източник: Les Nouvelles Esthetiques 2/2009

Прочетете още:
  • ЮМЕЙХО възстановява изгубеното равновесие

    upload.52eb8d403ac426.53015250.jpgЖивеем в свят на нарушено равновесие, един свят на изгубена връзка на човека със самия себе си. В отговор хората все по-често търсят своя път - йога, рейки, източни практики, различни масажни техники. Един различен път ни представя философията на ЮМЕЙХО.

  • Чудото, наречено ЮМЕЙХО

    upload.52b8688c7bb0c4.91180010.jpgЮМЕЙХО е профилактична методика, лечение без медикаменти и странични явления, което осигурява високо качество на живот. Въпреки че води началото си от манастира Шао Лин, то не е религия, макар и да възвръща най-старата вяра – вярата на човек в собствените му възможности.

  • Източна философия за хората, които променят света - ЮМЕЙХО

    upload.52542589c71358.20519644.jpgНапоследък все повече хора се обръщат към източните философии и учения в търсене на начин да се справят със стреса и да възстановят баланса в живота си.

Абонирайте се за да получавате новини, актуални промоции и допълнителна информация свързана YUMEIHO CENTRE.