Чудото, наречено ЮМЕЙХО

ЮМЕЙХО е профилактична методика, лечение без медикаменти и странични явления, което осигурява високо качество на живот. Въпреки че води началото си от манастира Шао Лин, то не е религия, макар и да възвръща най-старата вяра – вярата на човек в собствените му възможности.

 
Статистиката показва, че 80% от населението в определен етап от своя живот страда от болки в гръбначния стълб. При по-сериозните случаи класическата медицина предлага богат арсенал от обезболяващи, нестероидни противовъзпалителни средства, безкръвни операции за укрепване на гръбнака чрез поставяне на метални конструкции.
 
ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ НЕПРАВИЛНАТА СТОЙКА
Вследствие на неправилната, „изкривена“ стойка се измества позицията на вътрешните органи, настъпват изменения в лимфната и кръвоносна система, развиват се редица дегенеративни процеси в мускулите и ставите. Когато гръбнакът ни няма правилната S-образна форма, когато раменете не са с еднаква височина, тазът е изкривен, единият крак е по-къс от другия, талията е по-извита или по-вдлъбната от едната страна, имаме сериозно основание за безпокойство. От друга страна, проблемите на физическо ниво предразполагат към подтиснатост, лошо настроение, депресия, напрежение и психическа неустойчивост.
Изкривената структура на скелета води до изместване на центъра на тежестта на тялото, вследствие на което се нарушава правилното протичане на жизнената енергия чи (ци, ки или жи), което е причина за възникването на гръбначни изкривявания (сколиоза, кифоза, лордоза), дископатии, дискови хернии и други нарушения. Гръбначният стълб е „закачалка“ на всички болести и изместването на прешлените и дисковете му е причина за възникване на множество заболявания. Естествено възниква въпросът дали е възможно причиненото от неправилната стойка да бъде „поправено“ чрез правилното й позициониране. Отговорът е кратък и той е: „ЮМЕЙХО“.
 
КАКВО Е ЮМЕЙХО
ЮМЕЙХО (YUMEIHO) е лечебен метод, станал достояние на човечеството благодарение на японеца Масаюки Сайонджи (Saionji Masayuki) след съдбовната му среща с Оно Хидеказу, който споделя с него познанията и опита на китайските монаси, практикуващи Дзен ти фа – цялостно изцеление. Проф. Сайонджи систематизира, обогатява и разпространява тези познания, предлагайки ги в достъпен за масова профилактика вариант. Оригиналното име на ЮМЕЙХО е Kotsuban ЮМЕЙХО, но с течение на времето хората го наричат само ЮМЕЙХО. Kotsuban означава „таз“, „Ю“ – увеличава, блика, „Мей“ – жизнена енергия, „Хо“ – техника за увеличаване на жизнената енергия чрез лечение на таза. Мечтата на проф. Сайонджи е Юмейхо да влезе във всеки дом и по този начин хората да станат по-здрави, по-балансирани и по-жизнени. Методиката получава признание по целия свят. В България също има ученици и последователи. Въпреки че у нас ЮМЕЙХО се практикува повече от двадесет години и може да бъде открито в списъка на услуги, предоставяни от някои болници, това неподвластно на времето чудо не е достатъчно популярно.
 
ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ
Основният принцип в ЮМЕЙХО терапията се базира на древното китайско учение за центърa на тежестта и съвместяването му с енергийния център на човека. Вследствие на неговото прилагане физическите и психически процеси, които протичат в човешкото тяло, се синхронизират, а резултатите са самовъзстановяване, регенерация и подмладяване на организма. Така че здравият изправен гръб, симетричният таз, подвижността на ставите, разтегливостта на мускулите, сухожилията и връзките са предпоставка за правилно и симетрично позиционирана стойка с правилно разположение на ставите и вътрешните органи, с правилно функциониране на всички системи и вследствие на това – постигане на хормонален и алкално-киселинен баланс.
 
ПРИЛОЖЕНИЕ НА ТЕРАПИЯТА
ЮМЕЙХО ни помага да преодоляваме както състоянията на сензорен глад, така също и на стрес (дистрес, еустрес) и да оставаме уравновесени и спокойни, като в същото време не сме лишени от емоции. Доказано е, че нашите чувства, нагласи и възприятия се променят в зависимост от правилното или неправилно позициониране на нашата стойка – тялото, мислите и чувствата са в неразривно единство. Чрез ЮМЕЙХО можем не само да преоткрием и съхраним своята цялостност, но и да променим отношението си към събитията, които се случват около нас. Методиката се прилага и при възстановяването на космонавтите след полет и при подготовката на елитни спортисти.
 

ЮМЕЙХО не е панацея, но дава надежда и възможност човек да се справи със собствените си проблеми. 

 

Вижте оригиналната статия ТУК:
Списание Алтернатива, брой 3/ декември 2013

 

Източник: Списание Алтернатива, брой 3/2013

Прочетете още:
  • ЮМЕЙХО възстановява изгубеното равновесие

    upload.52eb8d403ac426.53015250.jpgЖивеем в свят на нарушено равновесие, един свят на изгубена връзка на човека със самия себе си. В отговор хората все по-често търсят своя път - йога, рейки, източни практики, различни масажни техники. Един различен път ни представя философията на ЮМЕЙХО.

  • Чудото, наречено ЮМЕЙХО

    upload.52b8688c7bb0c4.91180010.jpgЮМЕЙХО е профилактична методика, лечение без медикаменти и странични явления, което осигурява високо качество на живот. Въпреки че води началото си от манастира Шао Лин, то не е религия, макар и да възвръща най-старата вяра – вярата на човек в собствените му възможности.

  • Източна философия за хората, които променят света - ЮМЕЙХО

    upload.52542589c71358.20519644.jpgНапоследък все повече хора се обръщат към източните философии и учения в търсене на начин да се справят със стреса и да възстановят баланса в живота си.

Абонирайте се за да получавате новини, актуални промоции и допълнителна информация свързана YUMEIHO CENTRE.