Източна философия за хората, които променят света - ЮМЕЙХО

Напоследък все повече хора се обръщат към източните философии и учения в търсене на начин да се справят със стреса и да възстановят баланса в живота си.

Eдин от най-ефективните методи за тази цел са масажите ЮМЕЙХО. 
Повече за тази практика научихме от Лука Докузанов – пионер на ЮМЕЙХО в България.
„Тайната на ЮМЕЙХО философията е във възстановяването на баланса. Когато се съвместят физическият център на тежестта с енергийния център у човека, настъпват невероятни неща. Започва процес на регенериране на тялото, на подмладяване. Казват, че човек, който се е занимавал 5 години с ЮМЕЙХО, изглежда с 10 години по-млад. В зависимост от това дали е изместен центърът на тежестта, се пораждат и различни заболявания, които човек компенсира с килване на главата или на гръбначния стълб например, а това нарушава кръвообращението в цялото тяло. Основната идея на ЮМЕЙХО е да се получи баланс между Разума и Тялото”, разказва специалистът. Лука обяснява още, че изместването на тежестта е причината за възникването на конфликти във всеки тип взаимоотношения, защото при всеки човек изместването е в различна посока. Но когато центровете се наместят – и разумът, и тялото търсят най-оптималните решения. „Често казвам, че ЮМЕЙХО не променя света – това правят тези, които го ползват. Те имат силата, енергията и хъса да променят нещата. Създателят на ЮМЕЙХО твърдеше, че ако във всяко семейство има поне по един човек, който да разбира тази философия, светът ще бъде едно по-добро място, а хората ще са по-усмихнати и балансирани.”
За повече информация: www.yumeiho-centre.com

 

Вижте оригиналната статия ТУК:
Списание GRAZIA, брой 116, Октомври 2013

  

Източник: Сп. GRAZIA, брой 116, Октомври 2013

Прочетете още:
  • ЮМЕЙХО възстановява изгубеното равновесие

    upload.52eb8d403ac426.53015250.jpgЖивеем в свят на нарушено равновесие, един свят на изгубена връзка на човека със самия себе си. В отговор хората все по-често търсят своя път - йога, рейки, източни практики, различни масажни техники. Един различен път ни представя философията на ЮМЕЙХО.

  • Чудото, наречено ЮМЕЙХО

    upload.52b8688c7bb0c4.91180010.jpgЮМЕЙХО е профилактична методика, лечение без медикаменти и странични явления, което осигурява високо качество на живот. Въпреки че води началото си от манастира Шао Лин, то не е религия, макар и да възвръща най-старата вяра – вярата на човек в собствените му възможности.

  • Източна философия за хората, които променят света - ЮМЕЙХО

    upload.52542589c71358.20519644.jpgНапоследък все повече хора се обръщат към източните философии и учения в търсене на начин да се справят със стреса и да възстановят баланса в живота си.

Абонирайте се за да получавате новини, актуални промоции и допълнителна информация свързана YUMEIHO CENTRE.