Сърдечна чакра – „АЗ ОБИЧАМ”

Всички страхове свързани с даването и получаването на любов, свиват и замърсяват сърдечната чакра.

БОГ Е ЛЮБОВ И КОГАТО Е ОТВОРЕНА ЧАКРАТА НА ЛЮБОВТА - СЪРДЕЧНАТА ЧАКРА (четвърта чакра - Анахата), ЧОВЕК ПРИЕМА И ОТДАВА ЛЮБОВ И ТОГАВА Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ПРИЕМЕ И БОГ. А БОГ ЛЕКУВА ВСИЧКО!

Винаги, когато има изместване в тазобедрените или сакроилиачните стави на Човека (99,9% от хората имат такова изместване), се наблюдава компенсаторно изместване на прешлените му в торакалния дял на нивото на Сърдечната чакра. Това води до блокиране на Енергията в Сърдечната чакра и до нарушения в нейното функциониране, което в последствие води до тежки здравословни проблеми. Като правило, тази чакра е блокирана, в различни степени, при всички хора.

Сърдечната чакра е средната точка в системата от седемте центъра (чакри). Това е Централната чакра, тя свързва Чакрите на материята и Чакрите на Духа, горното и долното, лявото и дясното, външното и вътрешното. В Дзен-практиката е належащо постигането на това обединение за постигането на истината, която се състои в липсата на разлика в тези понятия, създадени от Ума ни. Балансът е съществен принцип на това равнище на интеграция. Той включва както ВЪТРЕШЕН БАЛАНС между различните аспекти от нашата същност (Ум и Тяло, персона и сянка, мъжко и женско - или казано в понятията на Юнг, анима и анимус), така и БАЛАНС МЕЖДУ НАС И СВЕТА ОКОЛО НАС (труд и игра, даване и получаване, социално общуване и самота). Намирането на този баланс подкрепя основните резултати ЛЮБОВ И ВРЪЗКА, защото без баланс вътре в нас е трудно, ако не и невъзможно, да постигнем здрави и трайни любовни връзки.
Сърдечната чакра има пряка връзка със СЪСТРАДАНИЕТО/ СЪЧУВСТВИЕТО (compassion) и ПРЕДАНОСТТА.

СЪСТРАДАНИЕТО означава да имаш разбиране, съпричастие. Както втора чакра (Свадхиштхана/ Свадхистхана) има отношение към страстта в сферата на чувствата, стремяща се да посрещне своите нужди чрез желанията на Душата, така чрез Сърдечната чакра, се простираме отвъд себе си и разширяваме тази страст, за да обхванем разбирането за нуждите на другите. Сега, когато е сигурно в своята автономност и сила, Егото може да се посвети с готовност на алтруизма. Ако нуждите ни са посрещнати и задоволени, сега ние можем да споделим своето изобилие с другия.
Способността да имаме състрадание към другите зависи първо от способността ни да бъдем в контакт със своите копнежи и болка.

ПРЕДАНОСТТА позволява на енергията в Аза да потече отвъд Аза. Това трансцендира нашите ограничения. Когато станем родители, изпитваме себеотрицателна преданост към новороденото дете, тъй като трансцендираме границите на онова, което сме мислели, че е възможно, в понятията на любовта и даването.
Предаността е духовно дело на лишена от егоизъм отдаденост. Когато Азът върже Духа прекалено стегнато, тогава предаността разширява връзката, като ни издига отвъд нас. Получаваме силния урок, че Азът оцелява дори без постоянно внимание.

Познати са още от древността най-различни техники, упражнения и медитации за балансиране на Сърдечната чакра, но всички те имат само частичен и повърхностен ефект, ако не се наместят правилно тазобедрените и сакроилиачните стави, и прешлените Th7 - Th9. А това е само по силите и компетентността на ЮМЕЙХО (YUMEIHO).

ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ОТ НЕВЕРОЯТНИТЕ СПОСОБНОСТИ НА ЮМЕЙХО (YUMEIHO), ЗА ДА ПОСТИГНЕТЕ ЗДРАВЕ, БАЛАНС И ХАРМОНИЯ СЪС СЕБЕ СИ, С ОСТАНАЛИТЕ ХОРА И СЪС ЗАОБИКАЛЯЩИЯ НИ СВЯТ, ДА ОТКРИЕТЕ НОВИТЕ АСПЕКТИ И ИЗМЕРЕНИЯ НА ЛЮБОВТА, И ДА СЕ ДОБЛИЖИТЕ ДО СВОЯТА БОЖЕСТВЕНА СЪЩНОСТ!
 

Прочетете още:
  • Хронични болки в гърба

    upload.53d21ae56152b5.64108353.jpgПословицата "Всеки носи своя кръст" говори за тясната зависимост между психиката и проблемите с гръбнака. Не напразно за силните хора се казва, че "имат яка гърбина".

  • CalDenx ® - Уникален комплекс за здравето на костите

    upload.53d0da96bece94.62845516.jpgКалцият е от съществено значение за поддържане на здрави кости и зъби. Той е ключов елемент в другите системи на тялото, като например на нервната система: при функциониране на нервните клетки калция се усвоява от костните тъкани. Недостигът на калций в костните тъкани може да доведе до тяхното отслабване.

  • Дафинов лист за прочистване на ставите

    upload.53ce771188afe3.65549515.jpgИзпитана народна рецепта за шипове и отлагания на соли.

Абонирайте се за да получавате новини, актуални промоции и допълнителна информация свързана YUMEIHO CENTRE.