Радикулит

Няма по-жестока болка от радикулитната, особено когато е обострена. Не предприемайте самолечение. Причината за радикулита е възпаление нервните коренчета на гръбначния мозък.

Ето символиката на някои психо-емоционални причини, които се отразяват върху състоянието на гръбначния стълб и вегетативната нервна система:

ГРЪБНАЧНИЯТ СТЪЛБ - символ за вътрешна стабилност, но също за духовна подвижност. (Спомнете си за твърдоглавието при скован врат!). Гръбначният стълб обаче също е символ за отношението ни към Бог. Потискани агресивни чувства, бягство, реакции на лавиране и други напрежения се прожектират върху него. Всяко неправилно духовно-душевно отношение се показва непосредствено чрез гръбначния стълб в стойката ни. Тук ясно личи това, което променя поведението ни.

МЕЖДУПРЕШЛЕННИТЕ ДИСКОВЕ - подвижната част на гръбначния стълб. Имат буферна функция и са отговорни за вътрешната стабилност (опора) и за нашата стойка. Претоварването се отразява върху междупрешленния диск. Когато се претоварим, биваме принудени да си починем. Трябва да се запитаме защо натискът е толкова голям. Трябва вътрешно да работим над себе си, да укрепим вътрешното и да намалим външните натоварвания.

НЕРВИ - Вегетативната нервна система не се подчинява на волята. Посредством вагус и симпатикус тя създава вътрешната хармония или се стреми да я запази. Вегетативната нервна система се разстройва при подсъзнателни конфликти (които се избягват чрез психохигиена). Нарушенията във функцията на органите винаги представляват и вегетативни смущения.
 

Прочетете още:
  • Хронични болки в гърба

    upload.53d21ae56152b5.64108353.jpgПословицата "Всеки носи своя кръст" говори за тясната зависимост между психиката и проблемите с гръбнака. Не напразно за силните хора се казва, че "имат яка гърбина".

  • CalDenx ® - Уникален комплекс за здравето на костите

    upload.53d0da96bece94.62845516.jpgКалцият е от съществено значение за поддържане на здрави кости и зъби. Той е ключов елемент в другите системи на тялото, като например на нервната система: при функциониране на нервните клетки калция се усвоява от костните тъкани. Недостигът на калций в костните тъкани може да доведе до тяхното отслабване.

  • Дафинов лист за прочистване на ставите

    upload.53ce771188afe3.65549515.jpgИзпитана народна рецепта за шипове и отлагания на соли.

Абонирайте се за да получавате новини, актуални промоции и допълнителна информация свързана YUMEIHO CENTRE.