Здрав гръбначен стълб за българските деца

Масово децата са с гръбначни изкривявания. В България няма профилактика на гръбначните изкривявания, но не липсва информация за тях в Интернет. Да се знае много и да не се прави нищо е твърде сложно.

Затова ние апелираме към майките и татковците:

Мили родители, наблюдавайте децата си, оглеждайте телата им и следете за някои признаци:

- Различна височина на раменете;
- Асиметрия в лопатките;
- Тазът дали е хоризонтален;
- S-образна извивка на гръбнака и др.

Ако се усъмните дори за леко изкривяване, не се колебайте да ни потърсите.

След 20 градуса изкривяване се поставя корсет, а след 45 градуса се прави операция. Поради постоянното изгърбване при писане и четене, очите се уморяват и това води до очни заболявания. Ако се изпусне моментът за корекция на гръбначните деформации, болестните промени нарастват.
Основното тук е ранната диагноза, профилактика и терапия, докато не е напреднало изкривяването.

Проектът „Здрав гръбначен стълб за българските деца” на Академия на здравето Св. Лука ООД и ЮМЕЙХО Център-Докузанов и Ко. стартира преди 2 години и е наш приоритет. Желанието ни е да победим бюрократщината в българските училища и да въведем истинска профилактична загриженост за подрастващите.
Японската терапия YUMEIHO е изключително ефикасна система , в основата на която стоят грижите за нормализиране на тазобедрените стави и гръбначния стълб.
 

Прочетете още:
  • Хронични болки в гърба

    upload.53d21ae56152b5.64108353.jpgПословицата "Всеки носи своя кръст" говори за тясната зависимост между психиката и проблемите с гръбнака. Не напразно за силните хора се казва, че "имат яка гърбина".

  • CalDenx ® - Уникален комплекс за здравето на костите

    upload.53d0da96bece94.62845516.jpgКалцият е от съществено значение за поддържане на здрави кости и зъби. Той е ключов елемент в другите системи на тялото, като например на нервната система: при функциониране на нервните клетки калция се усвоява от костните тъкани. Недостигът на калций в костните тъкани може да доведе до тяхното отслабване.

  • Дафинов лист за прочистване на ставите

    upload.53ce771188afe3.65549515.jpgИзпитана народна рецепта за шипове и отлагания на соли.

Абонирайте се за да получавате новини, актуални промоции и допълнителна информация свързана YUMEIHO CENTRE.